Littekens

 

Wat zijn littekens en hoe ontstaan ze?

(Acne)littekens zijn kleine of grote soms gevoelige ontsierende huidafwijkingen in het gezicht of op het lichaam. Deze ontstaan als de wondgenezing verstoord wordt. Littekens kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een ontsteking, medische ingreep, infectie, een bacterie, een slechte doorbloeding of conditie van de huid. Ook is het mogelijk dat de huid te veel collageen weefsel aan maakt, er ontstaat dan een verdikt litteken (keloïd). Het kan ook zijn dat een litteken is ingetrokken of is verkleefd aan onderliggende weefsels.

 

Klachten bij littekens

Niet alle littekens geven klachten. Als een wond(je) normaal geneest, kan er een ‘gewoon’ litteken overblijven in de vorm van een klein plekje of smalle streep. Na verloop van tijd kan de streep of het plekje licht van kleur worden of juist donkerder door een sterkere pigmentvorming op die plek van het litteken. We onderscheiden verschillende soorten littekens. Acne geeft andere littekens dan bijvoorbeeld een operatieve ingreep. Soms liggen littekens verzonken in de huid, andere littekens zijn rood, jeuken of doen pijn. Een litteken kan ook buiten de wondranden groeien, dit komt vaker voor bij jonge mensen en mensen met een donker huidtype. Ze ontstaan tijdens de genezing van opengekrabde acne, operatiewonden, brandwonden, of bijvoorbeeld piercings.  Vaak schamen clienten zich voor deze cosmetische ontsieringen.

 

Kan mijn litteken verminderen?

Een litteken kan zeker verminderen. Allereerst kijken wij naar de diepte en structuur van het litteken. Daarna gaan we kijken met welk behandelplan we het litteken zo goed en effectief mogelijk kunnen behandelen. Dit kan zijn met bijvoorbeeld peelings, dermapen behandelingen of fractional laser.

 

Producten die je thuis zou kunnen gebruiken wanneer je last hebt van littekens:

– Reiniging: (ochtend) Image Hydrating Vital c facial cleanser, in combinatie met de Image Ageless total facial cleanser (avond, dient eerst opgebouwd te worden)

– Exfolieren: Image Ageless Total retinol-A creme, alléén ’s avonds aanbrengen, opbouwend; eerst 1 keer per week daarna twee keer per week

– Serum: Image Iluma intense brightening serum

– Dagcreme: Prevention+ SPF 30 tinted

– Foundation: Image I Conceal foundation

 

 Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor het verminderen van een litteken zoals:

 

De dermapen

Met de dermapen kunnen onze huidspecialisten heel doelgericht werken. De dermapen bevat minuscule naaldjes die door middel van vibratie in de huid komen. Door deze kanaaltjes wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid op gang komt. Een behandeling met de dermapen doet geen pijn, maar kan op gevoelige plekjes wat prikkelend aanvoelen. De dermapen is zoal goed voor de egalisering van de huidteint, de vernieuwing van de huidcellen, de versteviging van de huid en vermindering van overmatig reliëf. Een behandeling met de dermapen kan zelfs in de zomermaanden veilig toegepast worden, mits er elke 2 uur een SPF van minimaal 30 wordt aangebracht. De dermapen is voor de volgende indicaties goed geschikt,

– (Acne) littekens, een verslapte of verouderde huid, rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en grove poriën of een zonbeschadigde huid.

 

De dermaroller

Voor thuis gebruik en het behouden van het optimale resultaat van uw behandeling adviseren wij in sommige gevallen een dermaroller te gebruiken thuis. De Dermaroller is een klein instrument met 540 ultra dunne naaldjes van verschillende lengtes variërend van 0.25 mm tot 2.5 mm. De lengte van de dermaroller hangt af van het te behandelen probleem. Door over de huid te rollen, prikken deze naaldjes minuscule gaatjes in de huid die er vervolgens voor zorgen dat het gezichtsverzorgings product tot wel 200% beter in de huid word opgenomen. Deze naaldjes zorgen er tevens ook voor dat de huid nieuw collageen en elastine aanmaakt. Het thuis gebruiken van een dermaroller is een goede ondersteuning bij een dermapen behandeling. De dermaroller kun je bij ons aanschaffen.

Onze Vestiging

Linnaeusstraat 52 1092 CM Amsterdam

Mail Ons

amsterdamoost@cliniclaras.nl

Bel Ons

020 69 33 432
06 55 28 73 09

Geef hier uw voorkeursdatum aan
    document.getElementById( "ak_js_1" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );

    × Neem contact op