Voedingsintolerantie test

De voedingsintolerantie test

 

Heeft u last van vage klachten zoals buikpijn, last van uw huid of vermoeidheid? Heeft u al vaker allergietesten gedaan en kwam hier niets uit? Een voeding intolerantie test kan uitkomst bieden!

 

Wat is een voedingsintolerantie?

 

Voedingsintoleranties zijn allergische reacties van het lichaam, maar met een minder extreme directe uitwerking dan bij een echte voedselallergie het geval is. Denk bijvoorbeeld aan een notenallergie waarbij mensen zelfs kunnen stikken door inname van één nootje.

Symptomen bij een voeding intolerantie kunnen zijn; acne, artritis, eczeem, gewichtstoename- of verlies, loomheid, maagkrampen, misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

 

Ook kan een voedingsintolerantie gevolgen hebben voor stoornissen in het gedrag, seksuele problemen en voor psychische klachten.

Top 5 meest voorkomende intoleranties:

 1. Melk- en melkproducten
 2. Tarwe en gluten
 3. Peulvruchten
 4. Eieren
 5. Gist

 

Top 5 klachten:

 • Chronische vermoeidheid Zwaarlijvigheid/obesitas
 • Prikkelbare darmsyndroom
 • Huidklachten zoals eczeem, cellulitis, psoriasis, puistjes enz.
 • Ademhalingsklachten

 

Een intolerantie test kan ook uitkomsten bieden wanneer u ondanks een gezonde levensstijl met veel sporten niet af valt. Misschien ligt de oorzaak bij een intolerantie.

 

Wist u dat:

45% van alle volwassenen in Europa intolerant is voor één of meerdere ‘gewone’ voedingsmiddelen zoals melk, tarwe, gist of eieren.

 

Werking voedingsintolerantietest

 

De voedingsintolerantie test bij Clinic Lara’s test u op 90 intoleranties.

In tegenstelling tot een allergie test waarbij de hoeveelheid immunoglobuline E wordt getest, kijkt men bij een intolerantie test naar de immunoglobuline G. Deze antistoffen veroorzaken symptomen als vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom en huidklachten. Bij een allergie voor bijvoorbeeld noten, kan men direct astma klachten krijgen. Bij een intolerantie kunnen symptomen pas na enkele uren of dagen tot uiting komen. Ook al heeft u een allergie test gedaan, een intolerantie test kan dus andere resultaten geven. Het is dus mogelijk dat een allergie test aangeeft dat u nergens allergisch voor bent. Terwijl een intolerantie test aan kan geven dat u intolerant bent voor bijvoorbeeld koemelk en gist. Om deze reden is het toch effectief om de intolerantie test naast de allergie test te doen. Daarnaast begeleid de voedingsintolerantie test je naar een nieuwe levensstijl.

De voedingsintolerantie test is erg betrouwbaar omdat de laatste wetenschappelijk kennis en inzichten tussen voeding en prestaties worden gecombineerd. Al sinds de jaren 70 vorige eeuw werd er onderzoek gedaan naar de relatie tussen voeding en bepaalde fysieke en mentale symptomen. De kennis van wetenschappers en ervaringsdeskundigen wordt tegenwoordig gebruikt bij testen als deze. De laatste jaren wordt er specifiek onderzocht wat de relatie is tussen symptomen, hormoondisbalans en voeding. Hieruit blijkt dat licht allergische (intoleranties) reacties invloed hebben op het gehele lichaam. Hierdoor ontstaan er veel antilichamen, waardoor een chronische

ontsteking de stofwisseling beïnvloed en een disbalans veroorzaakt. Dit kan resulteren in gewichtstoename, vermoeidheid etc.

Het uitgangspunt van de test is om de biochemische balans van het lichaam te herstellen. Denk hierbij aan infectie-vrij en hormonale balans. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam staat hierin centraal. Dit heeft al gezorgd voor veel geholpen patiënten.

 

Hoe gaat een voedingsintolerantie test in zijn werk?

 

Tijdens uw vrijblijvend consult bij Clinic Lara’s wordt er besproken welke symptomen u ervaart. Wij zullen u kunnen adviseren om een intolerantie test te doen, wanneer uw symptomen mogelijk het gevolg zijn van een voedingsintolerantie.

Als u de keuze heeft gemaakt om de test te ondergaan, zal de therapeut door middel van een klein prikje in de vinger een druppel bloed afnemen. Deze wordt opgevangen op een speciaal plaatje wat direct de koelkast in gaat. Daarnaast vult u een formulier in waarop u uw gegevens invult en aangeeft wat voor u bekende aandoeningen zijn. Ook vult u een lijst in waarop mogelijke symptomen vermeld staan. U kunt deze dan omcirkelen wanneer dit van toepassing op u is.

Dit formulier, samen met het bloed, worden verzonden naar het laboratorium.

 

Het resultaat voedingsintolerantie test

 

Na ongeveer 2 weken zult u een email ontvangen met daarin alle informatie over uw intoleranties. U zult lezen wat uw hoge intoleranties, midden intoleranties en lage intoleranties zijn.

In het document wordt daarnaast ook uitgelegd hoe u uw voeding kunt aanpassen. De intoleranties waar u hoog intolerant voor bent dient u voor 3 maanden niet te nuttigen. De midden intoleranties mag u na 3 weken weer voorzichtig gaan introduceren. Lage intoleranties kunt u nog steeds nuttigen, mits 1 keer per 4 dagen.

Wanneer deze termijnen zijn verstreken kunt u weer langzaam de etenswaren introduceren. Doe dit niet vaker dan 1 keer per 4 dagen en steeds 1 product waar u intolerant voor bent.

Natuurlijk zijn wij heel erg benieuwd naar het verloop. U kunt daarom een controlebehandeling bij ons inplannen om dit te bespreken.

Voeding intolerantie test intake, bloedprikken

€ 325,-

Onze Vestiging

Linnaeusstraat 52 1092 CM Amsterdam

Mail Ons

amsterdamoost@cliniclaras.nl

Bel Ons

020 69 33 432
06 55 28 73 09

Geef hier uw voorkeursdatum aan
  document.getElementById( "ak_js_1" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );

  × Neem contact op