Couperose

 

Wat is couperose?

Couperose is te herkennen aan zichtbare rode aders (oftewel haarvaatjes) in het gezicht. Doordat de haarvaatjes zo erg zichtbaar zijn heeft het gezicht een rode gloed. Couperose komt meestal voor bij een lichte huidskleur zowel bij mannen en vrouwen tussen de 30 en 50 jaar.

 

Wat is de oorzaak van couperose?

Couperose ontstaat doordat er een toename van kleine bloedvaten in het gezicht is. De exacte oorzaak is niet bekend. Wel zijn er mogelijke oorzaken van couperose. Het lijkt erop dat de dikte van de huid ermee te maken heeft. Iemand met een dunne, gevoelige huid heeft meer kans op couperose. Daarbij wordt het risico vergroot door omgevingsfactoren zoals te veel zonlicht, te veel warmte of te veel kou. Vandaar dat het beter is om stoombaden, sauna’s en direct zonlicht te vermijden. Ook kan roken en stress couperose verergeren. Met andere woorden, alle prikkels die invloed hebben op het verwijden van aders in het gezicht moeten vermeden worden. Tot slot kunnen verkeerde huidverzorgingsproducten couperose ook verergeren.

 

Heeft voeding invloed op couperose?

Voeding heeft meestal ook invloed op het verergeren van couperose. Zoals al eerder is gezegd, moeten alle prikkels die invloed hebben op het verwijden van aders in het gezicht worden vermeden. Hier valt ook pittig eten, geraffineerde suiker en alcohol onder.

 

Welke behandelingen helpen tegen couperose?

Er zijn verschillende gezichtsbehandelingen die helpen tegen couperose. Een gezichtsbehandeling in combinatie met producten, van bijvoorbeeld Image Skincare, zorgt voor het beste resultaat.

De behandelingen effectief tegen couperose zijn:

– Image Skincare Vital C Facial

– Image Skincare Signature Face Lift Peel

Coagulatie (om de zichtbare adertjes te behandelen)

IPL behandelingen met de Harmony XL PRO

 

Welke producten helpen tegen couperose?

Bij ons in de kliniek kunnen wij u het beste advies geven door te kijken naar uw huidtype. Wij doen dit altijd door middel van een intake gesprek of door middel van de huidscan.

Dit zijn de producten die helpen tegen couperose:

– Reiniging: Vital C Hydrating Facial Cleanser

– Serum: Ormedic Balancing Anti-Oxidant Serum

– Nachtcrème: Mesoestetic Couperend maintenance cream

– Dagcrème: Mesoprotech Mineral matt anti-aging SPF 50

– Masker: Vital C Hydrating Enzyme Masque

Onze Vestiging

Linnaeusstraat 52 1092 CM Amsterdam

Mail Ons

amsterdamoost@cliniclaras.nl

Bel Ons

020 69 33 432
06 55 28 73 09

Geef hier uw voorkeursdatum aan
    document.getElementById( "ak_js_1" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );

    × Neem contact op